Közélet

2007.04.03. 17:12

Adósságspirálba kerülhet a megyei kórház

Sürgős ellátás nem maradhat el, bárhogyan is alakul a kecskeméti megyei kórház jövője - ígérik az intézmény vezetői.

Takács Valentina

A szombaton kényszerűségből aláírt, rendkívül hátrányos új finanszírozási szerződés várható következményeiről ma sajtótájékoztatón számolt be Svébis Mihály főigazgató, Hegedűs Iván gazdasági igazgató, Hódi Zsuzsanna, a rendelőintézet vezető főorvosa és Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke.

Mint kiderült, még mindig reménykednek benne, hogy az egészségügyi miniszter esetleg 4500-ra emeli a kórház súlyszámát, amely az új szerződés szerint most csak 4040. Ha ez így marad, akkor a tervezett műtéteknél év végére akár tíz hónapos várólista is kialakulhat. Azt azonban garantálják, hogy minden osztály kap annyi súlyszámot, hogy a sürgős eseteket - bárhogy is alakul a finanszírozás - el tudják látni.
  
A rendelőintézetben szintén várható a betegforgalom növekedése. A reggeli, délelőtti órákban vannak a legtöbben, holott délután négyig fogadják a betegeket. Az is tapasztalat, hogy a hét első három napján rohamozzák meg a rendelőket. A laboratóriumokban ugyanez a helyzet, hiszen vérvételre is mindenki reggel megy, pedig 11 óráig van rá lehetőség.

Elhangzott: a jelenlegi finanszírozással a megyei kórház is adósságspirálba kerül. Azonban bármilyen nehéz helyzetbe keveredik is a kórház, talpon kell maradnia.

Részletek a szerdai Petőfi Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!