Közélet

2007.04.17. 07:53

A betörők nem késsel érkeztek, de azokkal távoztak

Aranyláncot, késeket, méhcsaládokat loptak a tolvajok az elmúlt 24 órában. A részletek kiderülnek a kék hírekből.

-

Ismeretlen tettes vasárnap éjjel 2:00 óra körül Kecskeméten a  Matkói úton parkoló gépkocsiból eltulajdonított egy aranyláncot kb. 1 000 000 forint értékben. 
 
Rablás miatt nyomoznak egy 57 éves kisszállási férfi bejelentése alapján ismeretlen tettesek (egy férfi és egy nő) ellen, akik hétfő reggel bementek a feljelentő lakásába, ahol annak 56 éves élettársa tartózkodott. Az ismeretlen személyek sprével lefújták a nőt, majd ezt követően az ágyról lelökték, és egy plédbe csavarták. A lakásból késeket tulajdonítottak el 5 000 forint értékben. Személyi sérülés nem keletkezett.
 
Hétfőre virradóra Kalocsa külterületén a Foktői úton elhelyezett méhkaptárak közül eltulajdonítottak 18 darabot a benne lévő 18 méhcsaláddal együtt, így 720 000 forint kárt okoztak az elkövetők. 
 
Szintén hétfő reggelre vitték el az Uszód külterületén elhelyezett méhészetből is az ott elhelyezett 10 db méhkaptárt a benne lévő 10 méhcsaláddal együtt 400 000 forint értékben.
 
Ugyanezen a reggelen tűnt el Császártöltés, Kiscsala Zsombos tónál levő 20 db méhkaptár is családostól együtt, 600 000 forint értékben.  
 
A közigazgatási hatósági eljárás szabályai szerint folyik vizsgálat egy 52 éves fülöpszállási férfi rendkívüli halála ügyében, akit tegnap délután Izsák, Szajor dűlő alatti helyen, egy járó motorú traktorban halva találtak. A lefolytatott szemle során bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülmény nem volt megállapítható. A halál oka valószínűleg szívmegállás lehetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!