Közélet

2007.03.08. 15:55

Sztárvendég, akivel lehet egy jót játszani

Kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világbajnok, tavaly az év sportolójának választották - még hosszan lehetne sorolni Nagy Tímea párbajtőröző eredményeit. A kiváló sportoló lesz a Játszótér program sztárvendége.

S.I.

-Melyik eredményére, díjára a legbüszkébb?
-Úgy gondolom, hogy az ember nem a díjakért küzd az edzésen és a versenyen, hanem azért, hogy bizonyítsa magának: érdemes minden nap megizzadni. Ha mégis rangsorolni kellene, azt mondanám, hogy az a nárcisz esett a legjobban, amit az egyik verseny után a kislányom vett nekem a zsebpénzéből azzal, hogy "anya, nagyon ügyes voltál".

-Hogyan tudja összeeegyeztetni a sportolói "karriert" és az anyai szerepeket?
Nekem a sport igazából már csak hobbi, éppen azért, hogy a gyerekek ne lássál kárát annak, hogy én állandóan edzésen vagyok. Ez azt jelenti, hogy ha valami közbejön a családban, akkor nem megyek edzeni, sőt olyan is volt, hogy versenyre sem utaztam el.

-Nem először vesz részt sztárvendégként a Játszótér programban. Milyen tapasztalatai vannak?
Amikor a gyerekek meg hallják azt a szót, hogy játszótér, akkor nem kell őket nógatni - ellentétben a szülőkkel, akiket mindig ösztönözni kell, hogy öjjenek. Ez egy kiváló program, jobbat nem is tudok vasárnap délutánra. Viszont nem gondolom, hogy én valamiféle sztárvendég leszek majd. Inkább olyan valaki, akivel lehet majd egy jót játszani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!