Közélet

2007.03.21. 11:14

Őssejtbeültetésre vár a beteg kisfiú

Ebben a hónapban kellett volna az őssejtbeültetést elvégezni Szegedi Ricsinél. A családnak azonban nem sikerült még összeszedni a hárommillió forintot, amibe kerül.

Sz. T.

Édesanyja, aki egyedül neveli két gyermekét, azért küzd, hogy fia megkaphassa a szükséges gyógykezelést.

Várják a segítséget

Aki tud segíteni, felajánlását az Őszinte Gyermekszív Alapítvány számlaszámán megteheti: 1174222120035183 (OTP Bank). Átutalás esetén írják oda, hogy Szegedi Ricsi Az édesanya, Bakó Andrea elérhetősége: 06-30/273-9027; e-mail: [email protected]

– Ricsi betegségét négy éves korában diagnosztizálták: Duchenne típusú izomsorvadás – meséli a Lakiteleken élő édesanya. – Megtudtam, hogy ezt a betegséget izomsejt beültetéssel gyógyítani lehet. Segítségért fordultam a nyilvánossághoz, de nem reagáltak a kérésemre, természetesen a társadalombiztosító sem. Teltek az évek és a fiam állapota rohamosan romlott, hat évesen már kerekeszszékbe került. 2003-ban a Lakiteleki Iskoláért Alapítvány számlát nyitott, majd pedig egy jótékonysági estet rendeztek.

Többen is segítettek, így sikerült az első őssejtbeültetés 2005 februárjában Kijevben. Októberben kapta meg a másodikat, az elmúlt év májusában pedig a harmadik beültetést. Azóta nemcsak a vizsgálati eredmények mutatják a javulást, de látványosan is fejlődött. Előre, hátra, oldalra is tud dőlni és viszszaemeli magát.

Lehet, hogy ez másoknak nem jelent semmit, de mi nagyon örülünk neki, hogy ilyen dolgokra is képes. Az asztalnál késsel, villával tud enni, és az iskolai órákat is végig tudja ülni. Legújabban pedig a krumplihámozást tanulja. Nagyon nehéz a pénzt előteremteni, mert Ricsi születése óta csak most sikerült munkát kapnom. Az is gondot jelent, hogy meddig tudom majd cipelni. Tizenkét éves, és több mint negyven kiló, én pedig ötvenhárom vagyok, de tartom magam.

Most, március hónapban kellett volna újra kiutaznunk Kijevbe, de nem jött össze a pénzünk.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!