Közélet

2007.03.16. 19:55

Nyisd ki a füled!

Címkék#kultúra

A „Nyisd ki a füled!” egy négyrészes, ám ötcsillagos koncertsorozat a Kecskeméti Planetáriumban a város zenei életének színesítéséért.

A.K.

A „Nyisd ki a füled!” egy négyrészes, ám ötcsillagos koncertsorozat a Kecskeméti Planetáriumban a város zenei életének színesítéséért. Februártól májusig négy alkalommal négy, teljesen különböző stílusú zenét játszó zenekar ad koncertet a Lánchíd utcai kupola alatt. Három kecskeméti és egy szegedi fellépőről van szó: jazzt, világzenét, valamint analóg és digitális hangeffektekkel egyaránt dolgozó, kísérleti zenét játszó csoportról.

Második alkalommal, április 7-én, szombaton 20 órakor az alig fél éve működő, szó szerint szabadzenét játszó, szegedi S8 Improv Csoport ad koncertet. A totális improvizációk során létrehozott hangfolyam két elektromos gitár, különféle ütőhangszerek, illetve hétköznapi háztartási tárgyak apró zajaiból, neszeiből áll össze, amit esetenként talált hangok minimálisan szerkesztett montázsa egészít ki.

A zenekar számára ritkán léteznek előre meghatározott tematikus irányvonalak, a tagok játékát inkább a rendelkezésre álló tárgyak hangjainak kimerítő feltérképezése, illetve e hangokkal való ad hoc-szerű építkezés, önfeledt játszadozás jellemzi. Az improvizációs csoport tagjai: Kiss Gábor és Kiss Márk (gitár, válogatott tárgyak), valamint Szokol Szilárd és Juhász László (ütősök, válogatott tárgyak).

És ahogyan azt a csoport neve is jelzi, a kvartett fellépéseit Szokol Szilárdnak – a legmodernebb videóanimációknak és számítógépes grafikáknak fityiszt mutató – szuper-nyolcmilliméteres filmvetítései egészítik ki. Ezek a professzionális és amatőr S8-as filmkultúra legkülönbözőbb leleteit vonultatják fel.

További információ: http://plani.gonczo.com

A.K. „Mi a zene 2007-ben?” Idén februárban az S8 Improv Csoport Vurt című darabja a nyertes négy munka közé került az Ultrahang Alapítvány „Mi a zene 2007-ben?” pályázatán.

A koncertsorozat médiapartnere a Baon.hu és a Petőfi Népe.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!