Közélet

2007.03.27. 21:15

NE AKTÍVÁLD, ITT-OTT NEM ÉRTHETŐ :(

A kreatívitásnak nincs határa. Legalább is ezt bizonyította az az országos bajnokság, amit Nyárlőrincen rendeztek a hétvégén. A kétnapos versenyen a helyiek Nyomás csapata bizonyult a legjobbnak.

Szentirmay Tamás

Egy szereplő utazza be a Földet! Érintenie kell az egyik sarkot, valamelyik valódi pontját, valamint egy kitalált helyszínt. Mindegyik helyre más-más céllal kell mennie. Ez volt az a feladat, amit kreatívan kellett megoldani hét szereplőnek, nyolc perc alatt. Természetesen ezt előre megkapták, és készülhettek rá a csapatok. A nyárlőrinci általános iskolások Nyomás csapata (edző: Szenekné Édes Kornélia és Horváth Tibor) kalóznak öltözve utazta be a Földet. A díszleteket és a ruhákat is saját maguk találták ki. A zsűri nem csak első hellyel jutalmazta őket, de felkérte arra is a diákokat, hogy az eredményhirdetés után ismételjék meg a produkciójukat. Ez viszont nagyon nagy elsimerés.

További megyei eredmények:
Alsósok: 2. feladat "Kicsiből nagy" 1. Mátyás Király Ált. Isk. Kecskemét, edző Koloh Elekné. 3. feladat "8 perc alatt a Föld körül" 1. hely: Mátyás Király Ált. Isk. edző: Vargáné Pulai Edina. 5. feladat "Érted teszem" 1. Szentkirály Ált. Isk. edző: dr. Steklács Jánosné.
Felsősök, 3. feladat: 3. hely Szentkirály edző: Lórné Molnár Tünde.
Középiskolások: 3. feladat: 1. Gáspár András Szakközépiskola Kecskemét, edző: Vargáné Pulai Edina, 2. Nyárlőrinc, edző: Szenekné Édes Kornélia, Horváth Tibor. 5. feladat: 2. Bolyai János Gimnázium Kecskemét, edző: Répási Angéla.

Az Euro Fesztivált április 21-26 között rendezik Nyugat-Berlinben, ahova az első és második helyezettek utazhatnak. A világbajnokság házigazdája az amerikai Michigan város lesz május végén. Erre azonban csak a felkért csapatok mehetnek. A Nyomás csapatát erre is felkérték, de a hatalmas költségek miatt a fiatalok nem tudnak kiutazni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!