Közélet

2007.03.16. 11:35

Március 15-én kitüntetett kecskeméti művészek

Blattner Géza-díjat vehetett át Hiller István oktatási és kulturális minisztertől Bartal Kiss Rita, a kecskeméti Ciróka Bábszínház bábművész-rendezője.

R. J.

A Kékruhás kislány története, a Borkaboszorka, a Macskaságok című előadások rendezője kiemelkedő bábművészeti tevékenységéért kapta az elismerést.

Az Iparművészeti Múzeumban szerdán megtartott ünnepségen Balázs Béla-díjat kapott Nagy Lajos grafikus művész, a kecskeméti rajzfilmstúdió animációs filmrendezője. A marosvásárhelyi születésű rendező 2005-ben és 2006-ban a televíziós programok kategória díját nyerte el a Magyar népmesék és a Világlátott egérke egy-egy epizódjával a kínai nemzetközi animációs fesztiválon.

Hiller István Jászai Mari-díjat adott át Kőszegi Ákosnak, a Katona József Színház színművészének, akit többek között a Don Carlos, a Szabadságharc Szebenben és a Danton halála című darabban láthatott a kecskeméti közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!