Közélet

2007.03.21. 10:40

Lebuktatta a kamera a kerékpártolvajt

Újabb bűncselekményt sikerült megakadályozni a kecskeméti kamerarendszer segítségével.

Noszlopy

A rendőrkapitányság ügyeletén elhelyezett monitorokon ugyanis arra figyeltek fel, hogy a vasútállomás közelében „matat” valaki egy lelakatolt kerékpáron. Sikerült szétszerelnie a zárat, majd elindult a kétkerekűvel.

A rendőrkapitányság ügyelete járőrt küldött a vasútállomásra, és elfogták a kerékpárral menekülő tolvajt. Előállították, majd gyorsított eljárásban fejezték be a még március 7-én éjjel történt bűncselekmény nyomozását. A városi ügyészség vádat emelt, a bíróság pedig néhány napon belül már ítélkezik is az ügyben.

Amelynek csak egy bökkenője van. Mostanáig nem jelentkezett ugyanis a károsult, azaz a kerékpár gazdája. A kétkerekűt a bíróság bűnjelkamrájában helyezték el, és – ha nem lesz meg a tulajdonos – az államkincstárt gazdagítja majd a „zsákmány”. Amennyiben azonban mégis csak beállítana a következő napokban a sértett Kecskeméti Városi Ügyészségre (Mátyási utca 3), akkor természetesen átadják neki a vasútállomás mellől ellopott biciklijét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!