Közélet

2007.03.28. 12:04

Leáll a Sugó-parti építkezés

Változtatási tilalmat rendel el a bajai városvezetés, így egyelőre leáll az építkezés a Sugovica partján.

G. Zs.

Az előző képviselő-testület előbb megvette, majd jó haszonnal eladta a telket. Interspar építésébe kezdett az új tulajdonos. Ám a városvédő egyesület tiltakozásul aláírásgyűjtésbe kezdett, mondván, az áruház elcsúfítja a környezetet.

Már ezernél is többen látták el kézjegyükkel a tiltakozóívet. Baja polgármestere is úgy véli, hogy alaposan meggondolandó, mi épül a belváros frekventált területén.

– Szakembereknek kell dönteniük, az ő véleményük rendkívül fontos – mondta Révfy Zoltán. – Mérvadó a Dél-alföldi Területi Tervtanács véleménye, márpedig az nem fogadta el a tervet. Mint írják: a tervezett beépítés ellentétes a város adottságait és értékeit védő fejlesztési tervekkel. Szerintük a város- és tájépítészeti szempontból is kiemelten értékes helyszín kizárja ezt a típusú építészeti megoldást.

– Ezért változtatási tilalmat rendelünk el, lejártáig semmilyen építési változás sem történhet – nyilatkozta a polgármester. Hozzátette: széles körű egyeztetésre van szükség, mely után részletes szabályozási tervet kell kidolgozni erre a területre. Nem mellékesen a tervtanács által elfogadott terveket szeretne látni a városvezetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!