Közélet

2007.03.28. 09:47

Könnyebben juthatnának bérleményhez a fiatalok

A tervek szerint könnyebben lehetne a jövőben lakáshoz jutni Kecskeméten, a Fiatal Házasok Otthonában.

T. V.

Az önkormányzat ugyanis enyhítene a feltételeken. Az erről szóló előterjesztésben szerepel: az önkormányzat által a fiatal házasoknak fenntartott lakásokra egyre kevesebb a jelentkező.
A fiatal házasoknak csak a Széchenyi sétány 4. szám alatti garzonház maradt, de mostanra egyértelművé vált, hogy az is sok. Most például 24 lakás áll üresen, ezekre eddig mindössze két pályázat érkezett. Ez a városnak sem jó, hiszen a költségeket attól még ki kell fizetni, csak éppen beszedni nincs kitől.

A probléma megoldási lehetőségét kidolgozták a városatyák. Így az épületben lévő 210 lakásból húszat átminősítenének költségalapú bérlakássá. Vagy enyhítenének azokon a feltételeken, amelyekkel a fiatal házasok lakáshoz juthatnának. Például nem kellene többé a fél éves lakás-előtakarékosság. Ezen kívül az egy vagy két gyereket egyedül nevelő szülők is lakáshoz juthatnának. A korhatár pedig a mostani 35 év helyett negyven év lenne. A rendelet módosításáról holnap dönt a város közgyűlése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!