Közélet

2007.03.07. 10:11

Kétmilliárdos közműfejlesztés Tompán

Tompa 1700 ingatlantulajdonosa közül eddig csupán 950 jelezte részvételi szándékát az önkormányzat most induló csatornázási programjában. Ezért a napokban Belágyi Mihály polgármester lakossági fórumon beszélt a csatlakozás fontosságáról.

S. I.

Egy vonatkozó kormányrendelet értelmében ugyanis 2015-ig a csatornázásnak meg kell valósulnia, ellenkező esetben az önkormányzatot elmarasztalják, és pénzügyi hátrányokat is szenvedhet.
Tompán tervekkel már rendelkezik az önkormányzat, ám a megvalósítás még csak az előkészítés stádiumában van. Ezt a már több városban bevált módon – víziközmű-társulat megalakításával, uniós források megpályázásával, majd pedig közbeszerzési eljárás keretében – kívánják megvalósítani – hangzott el. A polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakosoknak választási lehetőségük van, hogy a 260 ezer forintos önerőt egy összegben, vagy egy előtakarékossági rendszeren keresztül részletekben szeretnék-e kifizetni. A kétmilliárdos beruházással a jelenleg csatornarendszer nélküli településen az elmúlt időszak legjelentősebb közműfejlesztése valósulhat meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!