Közélet

2007.03.06. 09:38

Két sziréna nem működött Bács-Kiskunban

Hartán és Solton is rossznak bizonyult egy-egy sziréna a paksi atomerőmű elektronikus lakossági tájékoztató és riasztórendszerének teljes körű üzempróbáján.

Noszlopy

A havonként elvégzett, csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbán kívül félévenként ugyanis hangos üzempróbát is tart a katasztrófavédelem, amikor két percen keresztül hallható az atomerőmű körüli három megyében a szirénák riasztása. Megelőzően természetesen figyelmeztetik a lakosságot, hogy mindez csak próba.
        
A Paks és 30 kilométeres körzetében telepített, elektronikus lakossági tájékoztató és riasztó eszközök soron következő hangos üzemű próbáját március 5-én, hétfőn tartották. A rendszeren 13 órakor a „Katasztrófariadó” majd 13:10 – kor „A riadó elmúlt” jelzést sugározták.

A próbát a katasztrófavédelem sikeres tartja, amit százalékos eredményben 96,48 százalékos mondanak. Az elvégzett üzempróba során összesen nyolc sziréna maradt néma. Tolna megyében 6, Bács-Kiskunban pedig kettő, míg Fejér megyében az összes sziréna működött hétfőn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!