Közélet

2007.03.17. 13:54

Jajj, de csinos menyecske lett, pamparampapampapappa

Hagyományt szerettek volna teremteni a vőfélyek és lakodalmas zenekarok találkozójából a településen. Úgy tűnik, hogy a munkájukat siker koronázta, ugyanis pénteken este már harmadszorra rendezték meg az eseményt.

Szentirmay

A helybéli Vincze Sándor, a kiskunfélegyházi Dongó Jakab, valamint a baksi Kovács Sándor jelent meg a vőfélyek közül a találkozón. A szervezők Tarjányi Mihályt is meghívták, de sajnos ő már nem tudott jelen lenni, mert a hónap elején elhunyt. Emléke előtt egy perces néma felállással tisztelegtek a jelenlévők.

Az együtteseket a nyárlőrinci Nomád, akiket a megye egyik legjobb lakodalmas zenekarának tartanak, a pusztaszeri Hegedűs, valamint a csanyteleki Antal Adrián és zenekara képviselte.

A vőfélyeket a zenekarok fúvós, harmónikás és hegedűs tagjai kísérték be a terembe. Vincze Sándor kérésére valamennyien bemutatkoztak. Ezt követően kimentek megnézi, hogy milyen kozma illat terjeng odakint a bográcsok körül. A marhapörköltet Dencs István és csapata főzte. Még a vacsora előtt körbe-körbe járt a vőfélyek kulacsa, amibe jó fajta pálinkát tettek.

Mind a három vőfély mondott köszöntőt, majd behozták és feltálalták az ételt. A zenekarok közül először a Nomád, majd a Hegedűs, végül pedig Antal Adriánék játszottak egészen hajnalig a mulatni vágyóknak, igazi lakodalmi hangulatot teremtve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!