Közélet

2007.03.09. 09:11

Gyors munka volt: elfogták a rendőrök a támadót

Két hónapos nyomozást követően sikerült őrizetbe venniük a kecskeméti rendőröknek a „verőlányt”: azt a 16 éves tinit, aki január 10-én, óraközi szünetben, megtépte a Gáspár András Szakközépiskola egyik tanulóját.

Noszlopy

Mint korábban már hírt adtunk róla: a 16 éves diáklányt 10 órakor kereste fel az osztályban a másik tini. A támadó nem a Gáspárba jár iskolába, hanem a Kocsis Pál Középiskola magántanulója. A két lány még általános iskolából ismerte egymást. Az osztályba érkezett „vendég” számon kérte a másiktól, hogy miért mond a barátja édesapjára szerinte valótlan állításokat. Ezen azután összeszólalkoztak – a Gáspárba járó lány tagadta, hogy akár csak ismerné is az említett barátot vagy annak édesapját – majd tettlegességig fajult a vita. A „vendég” lány az ellenfele haját húzta, pofozta, a földre vitte, és térddel fejbe rúgta. Majd megfenyegette, hogy ha bárkinek elmeri mondani a bántalmazását, úgy megveri, hogy kórházba kerül. 

Az iskolából távozó „verőlány” után szaladt az épület portása és felírta az adatait. Ezek ismeretében ment az apa és megvert lánya még aznap – január 10-én - a rendőrségre. Bejelentésük szerint a „verőlány” neve B. B., aki a Klauzál Gábor téren, az épület negyedik emeletén lakik, és az ajtószámot is megmondták. A rendőrök – mint ma kiderült – aprólékos munkát végezve, nagy erőkkel nyomoztak az ügyben, így két hónap múlva, tegnap már sikerült is elfogniuk a Széchenyivárosi támadót. A ma kiadott rendőrségi közlemény szerint őrizetbe vették a 16 éves tinit.

Kapcsolódó cikk:
Nem verőlegény, hanem verőlány: hajtépés az iskolában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!