Közélet

2007.03.21. 11:02

Flamenco cigányzenére

Világpremiernek lehettek szem- és fültanúi azok, akik tegnap (kedden) belépőjegyet váltottak a kecskeméti Erdei Ferenc Művelődési Központ színháztermébe: a flamenco és a cigányzene találkozott a spanyol Maria Serrano flamenco-társulata és Balogh Kálmán zenekara közös estjén.

-

Maria del Mar Serrano Rebollo Sevillában született, és gyermekkorában kezdett táncolni. Sevilla kiváló flamenco-tanáraihoz járt, akik felismerték tehetségét. Amikor 1993-ban André Heller osztrák rendező meghívta showműsorába, fellépésével egy csapásra meghódította egész Németországot, Ausztriát és Svájcot.

Az egyik osztrák lap egyenesen „a flamenco voodoo-királynőjének” titulálta. 2000-ben alakította meg saját együttesét, ami azóta számos alkalommal óriási sikerrel vendégszerepelt Európa sok országában, Tajvanon és Mexikóban is. Most láthatta őt a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál közönsége is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!