Közélet

2007.03.26. 17:17

Fiatalok lendületben: tíz országból jönnek hozzánk művelődni

Európa tíz országából érkeznek résztvevők - összesen 24 fő - a Fiatlok lendületben elnevezésű programra, amit a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület rendez 2007. március 30. és április 6. között.

K. K.

Az Észtországból, Lettországból, Litvániából, Írországból, Csehországból, Romániából, Portugáliából, Olaszországból, Törökországból és Magyarországról érkező résztvevők saját országukban ifjúsági segítőként dolgoznak, vagyis segítenek a fiataloknak különböző projektek megvalósításában, igyekeznek őket bevonni az aktív civil életbe.

A képzés során az eddigi tapasztalataikat felhasználva a két tréner koordinálásával fogják tanulmányozni a Fiatalok lendületben Programot és új tagok bevonásának lehetőségét.

A résztvevők különböző csatornákon keresztül igyekeznek megismertetni a diákokkal az ifjúsági tevékenységek nyújtotta lehetőségeket, és a Fiatalok lendületben Program ezen tevékenységekhez kapcsolódó támogatásokat.

A tréning során a szakmai elemek kulturális elemekkel párosulva színesítik a programot. A résztvevők április 1-jén interkulturális est keretében ismerkednek meg egymás kulturájának sajátosságaival, hasonlóságokat és különbségeket felfedezve. A kikapcsolódást egy kecskeméti kirándulás és a szabad esték biztosítják a nemzetközi csapatnak.

A képzéssel kapcsolatos további kérdéseiket az alábbi telefonszámokon várjuk:
Kapus Krisztián - projektfelelős: 20 / 977-14-97 (péntekig)
Kispál Gyöngyi - logisztikai felelős, kapcsolattartó: 20 / 44-33-059 (folyamatosan)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!