Közélet

2007.03.08. 11:20

Életfogytig lesz börtönben

Helybenhagyta ma délelőtt a Szegedi Ítélőtábla a Bács-Kiskun Megyei Bíróság tavaly novemberi döntését abban a perben, amelyben két férfit kegyetlen kecskeméti emberölés miatt ítéltek el.

Noszlopy

Így Ábel Zsolt (30) különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettéért, közokirattal visszaélésért, nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszakért, és kiskorú veszélyeztetésének bűntettéért életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést kapott.

Feltételesen legkorábban 30 év letöltése után szabadulhat. Bűntársát, Harlacher Károlyt (37) különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettéért, mint társtettest, és többszörös visszaesőt 15 év fegyházbüntetéssel sújtották.
        
A gyilkosok – mint korábban megírtuk - halálra kínoztak, majd elástak egy szellemi fogyatékos nőt Kecskeméten, az egyik városszéli tanyán. A Talfájában álló házban, még 2003. januárban történt horrort követően mintegy két éven keresztül volt föld alatt az áldozat teteme, mire megtalálták a csontokat a rendőrök.

A nyomozás közben azután kiderült az is, hogy Ábel Zsolt a két kislányát fajtalankodásra kényszerítette, a gyerekek anyját pedig rendszeresen verte. A ma kihirdetett ítéletek ellen fellebbezésnek helye nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!