Közélet

2007.03.23. 10:53

Egy másik nagykövet

Befektetőknek ajánl bennünket a magyarországi japán nagykövet, aki tegnap Kecskeméten járt.

T. V.

A tavaly november óta hivatalban lévő diplomata a vidéki városok közül először Kecskemétet kereste fel, Király József, a Kecskemét–Aomori Baráti Kör elnökének meghívására. A nagykövet és felesége elsőként egy Kecskeméten működő, instant tésztaételeket gyártó céghez látogatott el, amelyik a japán–magyar kereskedelmi kapcsolatok egyik legsikeresebb vállalkozása, és európai központként működik.

Ezt követően a városházán Zombor Gábor polgármester fogadta a vendégeket. Nabekura Shinichi elmondta, hogy ismeretlen okok miatt a japánok magyarországi befektetési kedve mostanában megtorpant, ám a japán–magyar cég sikere és a Kecskemét és Aomori közötti jó testvérvárosi kapcsolat jó példa az együttműködésre.

Mint kiderült: a vállalkozás most fejlesztésre készül, amihez a nagykövet kérte a polgármester támogatását. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a hírös várost a japán befektetők figyelmébe ajánlja majd. Zombor Gábor elmondta: Kecskemét szívesen helyet adna egy magyar–japán befektetői konzultációnak, melynek akár regionális jelentősége is lehetne.

A nagykövet kecskeméti látogatásának utolsó állomásaként felkereste a Kodály-iskolát. A diákok a diplomata meglepetésére egy japán népdalt is előadtak, természetesen japánul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!