Közélet

2007.03.22. 11:22

Csak az ügyelet telefonszáma nem változik, minden más igen

Jövő hónaptól átalakul a háziorvosi ügyelet rendszere a bajai kistérségben.

K. T.

Ez a falvakban élők számára lesz újdonság. A fő változás az, hogy a rendelési időn túl már hétközben sem a helyi doktorhoz kell fordulniuk problémáikkal a betegeknek.

Április elsejétől a központi házi- és gyermekorvosi ügyeletet hívhatják, délután 4-től másnap reggel 8-ig. Az ellátásról minden megállapodás megköttetett.

– Negyvenhárom háziorvossal van szerződésünk a szolgálat biztosítására. Bajaiak és vidékiek, felnőtt- és gyermekorvosok vesznek részt a munkában, önkéntesen – tájékoztatta lapunkat dr. Ádám András, a Bácska-Med Kft. képviselője, dávodi háziorvos.

A Bácska-Med kapta feladatul a kistérség településeitől az ügyelet működtetését. Kérdésünkre Ádám doktor előrebocsátotta: biztos abban, hogy sürgős esetben minden doktor segítséget nyújt a hozzá fordulóknak azután is, hogy megszűnt az orvosok kötelező készenléti szolgálata és finanszírozása. Persze, a legjobb az lenne, ha a háziorvosok munkaidején túl az ügyelethez fordulnának a betegek.

Változatlanul Baján, a Pokorny utcai épületben működik az ügyelet, amit hétközben két orvos lát el, míg a gyermekekkel a kórházi ambulancián foglalkoznak. Hétvégenként a gyermekorvos is az ügyelet épületében dolgozik majd. Nem változik az ügyelet telefonszáma (79/424-351).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!