Közélet

2007.03.04. 19:48

Bevezetnék Kecskeméten a kerékbilincset - Szavazzatok!

Kétségtelen: Kecskeméten egyre több az autó, a gépkocsivezetők pedig egyre inkább fütyülnek a KRESZ-re. Az önkormányzat elég régóta keresi a hatékony megoldást, de eddig nem járt sikerrel.

Takács Valentina

Sipos László alpolgármester elmondta: a tilosban parkoló autók különösen a belvárosban és a sűrűn lakott városrészekben okoznak rengeteg problémát. A szabálysértések lassan túlmennek azon a határon, amit még tolerálni lehet.

Lassan megszokottá válik, hogy a járművek a járdára, vagy éppen a fűre parkolnak. Az is sok gondot okoz, hogy egyre több elhagyott, hónapok óta egy helyben álló autó van az utcákon. Ezek veszélyeztetik, akadályozzák  a közlekedést is. Csakhogy a jelenlegi helyi rendeletben nem szerepelnek olyan eszközök, lehetőségek, amelyekkel hatékonyabban lehetne megfékezni a szabálysértéseket. Épp ezért változtatnának a szabályozáson, mégpedig úgy, hogy a jövőben alkalmaznák a kerékbilincset, az elhagyott autókat pedig őrzött parkolókba szállítanák.

Az önkormányzat azonban nem akarja úgyszólván erőből átvinni az új rendeletet. Úgy döntöttek, hogy előtte kikérik az itt élők véleményét is arról, hogy hatékony ötletnek tartanák-e a szigorítást. Erről készült egy hat kérdéses kérdőív, amelyhez bárki hozzájuthat. A kérdőíveket hétfőtől az okmányirodában, a városháza különböző osztályain és a városháza portáján lehet kérni. Ezen kívül megtalálható a www.kecskemet.hu honlapon.

Egyébként a város nem csak a rendelet szigorításában, az erősebb büntetésben, hanem új parkolók létesítésében is gondolkodik. Jelenleg vizsgálják, hogy ezt miként lehetne megoldani a Rákóczi utca, illetve a piac környékén.

Szavazás a kerékbilincs használatáról itt!
Szavazás az elszállításról itt!
Szavazás a következetes büntetésekről itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!