Közélet

2007.03.26. 18:46

Ajándék lett Luciferből

Címkék#Egyéb

Feledhetetlen szülinapi ajándékot kapott Mécs Richárd. Az ajándékot már csak azért sem lehet elfelejteni, mert évekig fog az ajtó előtt mekegni, az udvaron pedig mindent összerág.

Galambos Sándor

Egy koromfekete kecskegidát kapott születésnapjára Mécs Richárd. A fogyatékkal élő fiatalember rajong az állatokért, törzslátogatója a kecskeméti vadasparknak.

Szinte minden ketrec és kifutó előtt hosszan elidőzik, a legtöbb időt mégis mindig a kecskék nézegetésével tölti. Nagynénje, Szalai Zoltánné elárulta a kert dolgozóinak, hogy nevelt fiának ezek a szakállas kis kérődzők tetszenek a legjobban.

Dr. Mező Tibor, a vadaskert megbízott igazgatója ekkor határozta el, hogy születésnapjára meglepi a fiút egy gidával. Az állatsimogató kis kecskéi közül választottak ki egy tíz hetes feke gidát szülinapi ajándékként. A legbarátságosabbat, amelyik nagyon megszokta az embereket. Éppen elkezdett legelni, eddig cumival táplálták. Persze ezt csak az állatgondozók tervezték így, a fiú olyan színűt választhatott volna magának, amilyet akar. 

Ricsit a simogatóban szinte megrohanták a gidák. Ő pedig először a kis feketét ölelte meg. Amikor pedig megtudta, hogy akár haza is viheti, már le sem tette a földre. Azonnal elnevezte Lucifernek.

Nagynénje mosolyogva bizonygatta, jó helye lesz a Kisfáiban lévő tanyájukon a gidának. Vannak már ott kacsák, libák, tyúkok, kakasok, kutyák és macskák is. Egy kecskével több vagy kevesebb, már egyáltalán nem számít.

Ráadásul pár nap múlva öt barika is beköltözik majd az udvarba, mert Ricsi minden állatot szeret, azt mondja: ők a barátai. Még a méhecskétől sem fél. Fogja a tenyerében és beszélgetnek. Érdekes, még sosem szúrta meg egyik sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!