Közélet

2007.03.28. 11:03

A sutusfalui csomópontot novemberben akarják átadni

Régi ígéret a körforgalom-építés Kecskemét és Hetényegyháza között, Sutusfalunál. Először 2007 elejére ígérték a csomópont átadását, később ekkorra jelezték az építkezés megkezdését. Egyik sem sikerült.

G. Z.

A III. Béla körút, a Vízmű út és a Hetényegyházi út találkozásánál naponta többször is dugó alakul ki.

A beruházásban társberuházóként részt vevő kecskeméti önkormányzat részéről Sipos László alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: novemberig mindenképpen el kell készülnie a sutusfalui körforgalomnak.

– Rajtunk kívül álló dolgok hátráltatják az építkezés elkezdését. Az eredeti elképzelésekhez képest ugyan a város is változtatott a terveken, hiszen a körforgalommal együtt a Petőfiváros irányába egészen a Szüret utcáig meg szeretnénk építeni az aszfaltutat – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette: ezzel együtt természetesen a költségek is növekedni fognak.
A városra eső eddig tervezett 75 millió forinttal szemben 97,5 millió forint lesz a költség. Ezt az összeget a költségvetésbe betervezték.

A beruházás kivitelezésére a közbeszerzési pályázatot körülbelül egy hónap múlva írja ki az egyik társberuházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. A csomópont kialakításában harmadik félként a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!