Közélet

2007.03.19. 14:23

A nyomok a sétányra vezetnek

Ma (hétfő) este folytatódik a Mozaik. Ismét jó kis film, jó nagy filmes vendégek, és még nagyobb koncertbuli vár mindenkire. Lépjetek a Neil Young sétányra!

-

A második nap programja:

19 óra: Az Emelet  című film vetítése
R. Vecsernyés János Sz. Haumann Péter, Haumann Máté, Takács Katalin
Meghívott vendég: Vecsernyés János rendező, Lajos Tamás operatőr

A filmről bővebben itt:
Programajánló - mozi

21 óra: Neil Young Sétány koncertje – Rátóti Zoltán, Huzella Péter, Tóth István

Ismét ott leszünk, nézünk, hallgatunk, kérdezünk és fotózunk!

Vecsernyés János

Operatőr, rendező.

Tagja a Magyar Operatőrök Társaságának és A Magyar Sajtópáholynak; a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem professzora. Specialitása a játékfilm és a reklámfilm.A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett. 2001-ben a 32. Magyar Filmszemlén mutatták be első rendezői filmjét, a Kvartettet. A rendszerváltás után játszódó film (a darab 1996-ban készült; a filmet 2000 nyarán forgatták), névtelen szereplők négy fal között. Filmjei: Peer Gynt, Gaudiopolis, Hoppá, Balkán- Balkán, El Nino, Isten teremtményei, Az éjszaka, Én és a kisöcsém, Gyorsított eljárás, Randevú Párizs mellett, Mix.


Neil Young

"Zenéje a tiltakozó, valahol a mélyben folk alapokon nyugvó rockmuzsika esszenciája. Játéka egyszerű, magától értetődő, ugyanakkor karakteres - nem egy szerzeményét klasszikusként emlegetik és játsszák mások is.

Társai szintén nem cifrázzák túl témáikat, csupán a legszükségesebb hangokat szólaltatják meg, díszítésmentesen, egyenesen a zsigereinkhez intézve üzenetüket."

(www.ekultura.hu)


Neil Young Sétány

Sülyi Péter, az Omega egykori szövegírója magyarra álmodta a szövegeket, Huzella Péter, Rátóti Zoltán, Tóth István pedig jól eljátssza annak a zenésznek kiváló muzsikáját, akit Jimmy Hendrix-szel és John Lennonnal emlegetnek egy lapon.

Három kiváló muzsikus, akusztikus gitárok, s a Crosby Stills Nash and Young egykori főemberének legkiválóbb dalai. Ez a Neil Young Sétány.



Kapcsolódó cikk:
Mozaik az Otthon moziban - Nyitónap
Ma kezdődik a Mozaik az Otthon moziban

Tagja a Magyar Operatőrök Társaságának és A Magyar Sajtópáholynak; a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem professzora. Specialitása a játékfilm és a reklámfilm.A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett. 2001-ben a 32. Magyar Filmszemlén mutatták be első rendezői filmjét, a Kvartettet. A rendszerváltás után játszódó film (a darab 1996-ban készült; a filmet 2000 nyarán forgatták), névtelen szereplők négy fal között. Filmjei: Peer Gynt, Gaudiopolis, Hoppá, Balkán- Balkán, El Nino, Isten teremtményei, Az éjszaka, Én és a kisöcsém, Gyorsított eljárás, Randevú Párizs mellett, Mix. Neil Young "Zenéje a tiltakozó, valahol a mélyben folk alapokon nyugvó rockmuzsika esszenciája. Játéka egyszerű, magától értetődő, ugyanakkor karakteres - nem egy szerzeményét klasszikusként emlegetik és játsszák mások is.

Társai szintén nem cifrázzák túl témáikat, csupán a legszükségesebb hangokat szólaltatják meg, díszítésmentesen, egyenesen a zsigereinkhez intézve üzenetüket."

(www.ekultura.hu) Neil Young Sétány Sülyi Péter, az Omega egykori szövegírója magyarra álmodta a szövegeket, Huzella Péter, Rátóti Zoltán, Tóth István pedig jól eljátssza annak a zenésznek kiváló muzsikáját, akit Jimmy Hendrix-szel és John Lennonnal emlegetnek egy lapon.

Három kiváló muzsikus, akusztikus gitárok, s a Crosby Stills Nash and Young egykori főemberének legkiválóbb dalai. Ez a Neil Young Sétány. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!