Közélet

2007.03.08. 10:01

A Gripenek megváltoztatták a hadsereg arculatát

Két kis európai ország egyedül nem sokat érhet el, de egymással kölcsönösen együttműködve az Európai Unión belül és a NATO keretein belül is jelentős tényezőt jelenthet.

BAON

Ezt Hakan Syrén vezérezredes, a svéd fegyveres erők főparancsnoka mondta tegnap Kecskeméten, Havril András vezérezredessel, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
A svéd tábornok kiemelte, hogy Svédország hoszszú távon kívánja támogatni Magyarországot, melybe beletartozik a Gripenek korszerűsítése is, mert a jelenlegi tervek szerint ezt a repülőgéprendszert 2030-ig, 2040-ig tartanák készültségben.

Havril András  beszámolt arról, hogy a Magyar Honvédség arculatát is megváltoztatta a Gripenek jelenléte. A drága és modern technika, a vezetési rendszereken és a háromdimenziós radarokon keresztül a csúcstechnika megjelenését jelenti, amit a legjobb hatékonysággal kell felhasználni az ország védelme érdekében.  Havril András ismertette, hogy a tervek szerint 2008-tól hadrendbe állítják a Gripen repülőgépeket, melyek 2010-re érik el azt a szintet a magyar légierő kötelékében, hogy a NATO felé is teljesíteni tudják kötelezettségeinket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!