Közélet

2007.02.17. 18:12

Felbőgtek a homokon a motorok - Képgalériával!

Alig várták a motorosok, hogy elővehessék járgányukat, és kipróbálják, milyen is újra két- avagy négy keréken száguldozni. Lakiteleken a motoros tanyánál találkoztak szombaton délelőtt, és nyeregbe is pattantak.

Szentirmay Tamás

Motoros túrának hirdették meg a találkozót Csikós Mihályék. Quadosokat és krosszosokat hívtak, hogy a terepen kipörgessék a kerekeket. Folyamatosan érkeztek a gépek szerelmesei. Az utánfutókról lekerültek a járgányok, ruha fel, és irány a pálya. Az éles kanyarokkal és több emelkedővel tűzdelt pályán egyszerre voltak kint a quadosok és krosszosok. Ennek egy bukás lett a következménye. Az egyik emelkedőnél a krosszos utolérte a quadost repülés közben és persze ő itta meg a levét. Szerencsére nem történt komolyabb baja, de megkóstolta az anyaföldet.

Aztán, akinek kedve volt az elindulhatott egy huszonöt kilométeres túrára. Jó néhányan választották ezt a megoldást. Szépen sorban egymás után vagy harminc motor. A legnagyobb élményt egy homokbánya nyújtotta nekik. Ott aztán kipróbálhatták mit bír a járgányuk. Bukás persze ott is volt, de senki sem törődött vele. Magam is ott ültem a házigazda mögött a quadon és bizton mondhatom, hogy egyelőre nem lesz vesekövem. Mire visszaért a csapat az ebéd is elkészült. Rá is fért a társaságra, mert igen csak megéheztek. Aztán délután ismét nyeregbe pattantak és a pályán folytatták a körözést.

Egy hónap múlva már élesben mutathatják meg mit tudnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!