Közélet

2007.01.19. 07:59

Vaklárma, és igazi tűz a vasúti síneken

Izgalmas éjszakájuk volt a tűzoltóknak Bács-Kiskunban, akiket egy vasúti vagon kigyulladását követően riasztottak éjfél után 52 perccel.

Noszlopy

A riasztás még úgy szólt, hogy metanollal teli, vasúti tartálykocsi ég. Mire kiértek már csak korábban metanolt szállító, ám üres vagonról beszéltek. Legvégül pedig kiderült: háztartási gépek – mosógépek - voltak az égő vagonban.
        
A tüzet egyébként maga a vonatvezető jelentette be a kecskeméti tűzoltóknak telefonon. Elmondása szerint a Szabadszállás felől Kunszentmiklós irányába közlekedő vonat éppen elhagyta a Bösztör-pusztai megállóhelyet, amikor észlelte a tüzet. Úgy vélte, hogy a szerelvény 10. vagy a 12. kocsija kapott lángra. A bejelentést követően a rendőrök a vasúti pálya melletti tanyák gazdáit értesítették a kialakult helyzetről. Elmondva, hogy amennyiben robbanás, vagy más, előre nem látható esemény következne be, elképzelhető, hogy el kell hagyni otthonaikat.
        
A vészhelyzet – és a félreértések - egyébként abból adódtak, hogy a szerelvényen szállított metanolos tartályokat veszélyeztette a másik vagon tüze. A tűz oltásához Kecskemétről, Kunszentmiklósról, Dabasról és Szabadszállásról is érkeztek tűzoltók, mivel félő volt, hogy a rendkívül gyúlékony metanol is lángra kap. A kiégett vasúti kocsit, az oltást követően, Kiskunhalasról érkezett dízelmozdonnyal Kunszentmiklósra vontatták. Az első vizsgálatok alapján nem kizárt, hogy felsővezeték-szakadás miatt ütött ki a tűz a tehervonaton.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!