Közélet

2007.01.19. 14:23

Újévi koncert Kerekegyházán

Nem mindennapi koncerten vettek részt azok, akik január 13-án ellátogattak a kerekegyházi Római katolikus temploba.

-

Dr. Kelemen Márk polgármester kezdeményezésére, 2007. január 13-án rendezték meg ugyanis - hagyományteremtő szándékkal - az első Újévi Koncertet a Római katolikus templomban.

A helyi művészeti iskola tanárai, növendékei, a Katolikus Ifjúsági Közösség tagjai és kerekegyházi előadók vállalták a szereplést. A mintegy kétsáz meghívott és érdeklődő közönség élvezettel hallgatta a színvonalas műsort.

A műsor összeállításában - amely főként Händel, Bach és Mozart műveiből állt - Csőszi Sándor, a művészeti iskola vezetője nyújtott kiemelkedő segítséget.  Monostori Ferenc zongorán Händel két darabját adta elő, illetve Kiss Evelin hegedűjátékát kísérte. A zeneiskolások fuvolán, furulyán, zongorán és fúvós hangszereken játszottak, az Ifjúsági Közösség tagjai pedig két dalt énekeltek gitár kísérettel.

Nagyszerű élmény volt látni és hallani a helyi művészpalánták lelkes játékát, amelyet a templom akusztikája és békességet sugárzó hangulata valóban ünnepivé varázsolt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!