Közélet

2007.01.05. 10:58

Szagos névjegyét hagyta ott a betörés helyszínén

A kultúra fellegvárát nem egészen kulturáltan használta az a 16. születésnapját decemberben betöltő fiú, aki a huszadik büntettét a művelődési házban hajtotta végre.

Pulai Sára

Bűnlajstromán eddig rázósabb esetek voltak: étterem-, cukrászda-, bolt-, lakásbetörések, ahonnan soha nem távozott üres kézzel. A tavalyi utolsó hónapban már a városi őrsön emiatt őrizetben volt a legény, de nem helyezték előzetes letartóztatásba. Az új évet újabb betörésekkel kezdte. A művelődési házba a hátsó öltöző ajtaján jutott be. Itt "csak" randalírozott a magával vitt 12 éves társával. A poroltó készülékkel is jól elszórakoztak: befújták vele a színpadot, a moziterem viszonylag új bársonyszékeit, de még az elektromos zongorának is adtak egy jó adagot. Hogy az valaha megszólal-e még, azt nem tudni. Végül névjegyet is hagyott a legényke: a folyosó közepére szart. Aztán  - mondhatni szó szerint - dolga végeztével távozott ifjabb tanítványával együtt.
A kulturházban járt 16 éves lajosmizsei gyereket pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. Így a családból már hárman - apa és egy másik fia is - közkosztosak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!