Közélet

2007.01.23. 07:50

Súlyos-életveszélyes sérülést okozott egy bottal

Ütés-verés, személyi szabadság korlátozása, több tízmilliós csalás, lólopás - és ez még nem minden! A többi kiderül a legfrissebb rendőrségi hírekből.

-

Életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt nyomoznak egy 51 éves rémi férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 4-én 6 óra körül lakása udvarán, előzetes szóváltást követően, egy bottal tettleg megvert egy 54 éves csávolyi férfit, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos-életveszélyes sérülést szenvedett.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomoznak az Országos Mentőszolgálat azon tagjai ellen, akik 2006. december 14-én a Szalkszentmárton külterületén történt közlekedési balesetben megsérült 68 éves kalocsai nő ellátását nem kezdték meg időben, illetve az elszállításával késlekedtek, és emiatt délután a kórházában elhalálozott.

Személyi szabadság megsértése miatt őrizetbe vettek egy 24 éves regölyi férfit, aki hétfő reggel egy kunszentmiklósi óvoda udvarán megtámadott és bántalmazott egy 36 éves helyi nőt, majd a kabátjánál fogva kirángatta az utcára, és maga után húzta a vasútállomás irányába azért, hogy a sértett menjen el vele Budapestre. A férfi a közelmúltban több esetben bántalmazta és személyi szabadságában korlátozta a nőt, és megfenyegette, ha nem megy el vele, akkor megöli a gyermekeit, a szülei házát felgyújtja.

Csalás bűntett miatt nyomoznak egy 46 éves kelebiai férfi ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján valótlan kölcsönadási és beszállítási szerződés alapján összesen 70 324 856 forint kifizetését követeli egy Kft.-től. A gyanúsított kölcsönadott egy tehenészeti telep megvásárlásához 14 700 000 forintot, majd a későbbiek során összesen 48 369 440 forint plusz 15 % ÁFA értékben silót és szalmát szállított a telepre. A tehenészeti telep eladásától elállt az eladó, mert a Kft. a vételárat nem fizette ki, majd ezt
követően a gyanúsított az igénye érvényesítése végett összesen 400
darab szarvasmarha tulajdonjogát követeli a fenti kölcsön és a
beszállítói szerződésből eredő követelése fejében.

Vasárnapra virradóra egy kiskunfélegyházi tanya istállójából elloptak két lovat és egy hasas szamarat kb. 520 000 forint értékben.

Az INTERPOL NEBEK MNI által kiadott elfogatóparancs alapján őrizetbe vettek egy 24 éves szerb állampolgárt, akit tegnap este a Tompai határátkelő közelében fogtak el.

A közigazgatási eljárási törvény szabályai szerint folyik vizsgálat egy
32 éves apostagi nő rendkívüli halálesetének ügyében, akit 2007. január
21-én a lakásán holtan találtak. A szemle során idegenkezűség, illetve
bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!