Közélet

2007.01.31. 15:25

Milliókkal csapták be az Interneten lottózót

Újabb áldozata van az Internetet használó csalóknak. Ezúttal 3.7 millió forinttal „húztak le” a vélhetően külföldi szélhámosok egy jászszentlászlói férfit.

Noszlopy

Az 54 éves károsult még 2006. elején csatlakozott egy holland Internetes lottóhoz. December 20-án azután örömmel értesítették e-mailban, hogy 1.5 millió Eurót, azaz közel 400 millió forintot nyert. A „lottótársaság” azt kérte a magyar férfitől, hogy utalja át a nyeremény illetéket: 14.200 Eurót, azaz 3.7 millió forintot. 

A gyanútlan jászszentlászlói internetes nem sokáig töprengett és banki tranzakcióval küldte el a pénzt a megadott holland számlaszámra. Majd kiderül, hogy további 70 ezer Eurót – azaz 18.2 millió forintot – várnának még tőle. Ám ekkor végre gyanút fogott. Kiderítette, hogy a nyereményjátékot szervező holland cég fiktív, mire feljelentést tett a kiskunhalasi rendőrségen. Csalás miatt rendeltek el nyomozást az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!