Közélet

2007.01.29. 11:29

máv

BAON

A viharos szél felső-vezetéket rongált meg Borsodban, biztonsági okból több helyen sebességkorlátozásokat vezetett be a MÁV.

A Miskolc-Hidasnémeti vasútvonalon több helyen is megrongálódott a vasúti felső-vezeték, illetve áramkimaradás miatt akadozik a vasútvonal forgalma. A viharos szél miatt több helyen sebességkorlátozást vezetett be a MÁV.

A Miskolc-Tiszai pu. – Hidasnémeti vasútvonalon a felső-vezetéket két helyen is megrongálta a szél. Felsőzsolca és Onga, illetve Onga és Szikszó között jelenleg szünetel a vasúti közlekedés. A vasútvonal Novajidrány és Forró-Encs közötti szakaszán 9 óra 15 perckor a Miskolc felé tartó Hernád IC egy jól működő fénysorompóval biztosított vasúti átjárónál ütközött egy személygépkocsival. A helyszínelés idejéig nem közlekednek a vonatok. A vasúttársaság a Miskolc–Hidasnémeti vasútvonalra vonatpótló buszokat állít be, a helyreállításokon dolgoznak. Jelentős késések várhatók. A szakemberek dolgoznak a helyreállításon, addig jelentős késésekre kell számítani.

Ács és Nagyszentjános között a Budapestről Dortmundba tartó EC vonat áramszedője letört, a vonatok ezért csak az egyik vágányon haladhatnak. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon is késésekkel számoljanak.

A biztonság érdekében több helyen is sebességkorlátozásokat vezetett be a MÁV – a viharos erejű széllökések miatt. Hegyeshalom – Rajka, Szabadbattyán–Lepsény, Kiskunhalas–Kiskunfélegyháza, Sopron-Szombathely között 60km/órás, Komárom és Hegyeshalom, valamint Győr és Sopron között 80 km/órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Emiatt 15-20 perccel megnő az utazási idő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!