Közélet

2007.01.12. 16:08

Matricát az autóutakra, avagy mennyi matrica kell ahhoz, hogy a temérdek kátyút eltüntesse!?

Kétes dicsőséggel járó versenyre hívja olvasóit a Petőfi Népe és a Baon.hu. Az ötletet az a kormányzati elképzelés adta, hogy a személygépkocsik és a motorok számára is fizetőssé tennének április elsejétől csaknem kétszáz kilométer, ma még ingyen használható autóutat. Vagyis ezek is bekerülnének a matricás rendszerbe.

K. Gy.

Mi pedig arra gondoltunk – lehet: demagóg módon –, hogy itt az ideje ismét körülnézni a Duna–Tisza köze országútjain, hogy milyen állapotok uralkodnak, hogyan tartják őket karban befizetett adó-, járulék- és benzinforintjainkért cserébe.

Ha Önnek is van „kedvenc” útszakasza, ami elég gyatra burkolatú, kátyús, zötykölődős, életveszélyes stb. ahhoz, hogy azon végighaladva minden egyes alkalommal késztetést érezzen nem túl hízelgő szövegkörnyezetben emlegetni a döntéshozókat és illetékeseket, akkor ezt dokumentálandó, készítsen néhány digitális fotót, és küldje el nekünk e-mailben pár eligazító sor kíséretében!

A képeket aztán galériába rendezzük, a legelborzasztóbb fotók pedig nyomtatásban is megjelennek a Petőfi Népében.

Ide várjuk a képeket: [email protected]

Kapcsolódó cikk:
Április 1-jétől kell fizetni autóutakon is, de azt még nem tudni, melyeken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!