Közélet

2007.01.20. 15:16

Liliputi paripák Hollandiából

Néhány hete törpe lovak népesítik be a kiskunmajsai Péter Szabó család tanyájának udvarát. A liliputi paripák az Északi-tenger partjáról, több ezer kilométeres utazás után érkeztek hazánkba.

Vajda Piroska

A Hollandiában közkedvelt házikedvencek nálunk még ritkaságnak számítanak. Péter Szabó Tamás Dunaföldváron egy vásárban látott először mini lovat. A kedves kisállat első pillantásra megtetszett neki. Mint mondta, nem sokáig tétovázott: egyenesen Hollandiába utazott és néhány nap múlva nyolc lóval tért haza. A családban nagy volt az öröm. Hatéves kisfiuk Tamás boldogan gondozza a kutyanagyságú pacikat. Már ha engedik. Egyelőre ugyanis elég vadak és bizalmatlanok. Szokniuk kell új otthonukat.

A Péter Szabó család számára azonban nem jelent különösebb gondot az új jövevények megfelelő tartása. Gazdaságukban sokféle állat megfordult már. Korábban struccokat is neveltek. Az óriásmadarakat azonban cirkuszosokkal szintén lovakra cserélték.
A liliputi paripákról megtudtuk: szívósak, télen is szabadban tartják őket és imádják a szelet.  Munkára fogni nemigen lehet. Lovaglásra is csak a kifejlett példányok alkalmasak. Magasságuk alig haladja meg az egymétert. Áruk viszont annál borsosabb: szász és kétszázezer forint között kapható. Aki nem hiszi járjon utána...


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!