Közélet

2007.01.07. 13:41

JANUÁR: Elásott holttestek, halott csecsemők

Érezhetően kevesebb bűncselekmény és baleset történt 2006-ban Bács-Kiskun megyében, mint a korábbi években. A Baon.hu archívuma segítségével készült összeállításban a legemlékezetesebb januári bűncselekményeket, baleseteket és tűzeseteket idézzük fel.

N. N. M.

Udvaron szült a nő
Titokban megszült csecsemő holttestét találták meg Kecskeméten, egy Közép utcai házban. A halott kislány ügyében rendőrségi eljárás indult. Mint kiderült: hajnalban hozta világra a házban élő 20 éves nő az udvaron a gyermeket. Majd pokrócokba, rongyokba csavarta a picit, és a fűtetlen melléképületben rejtette el. Reggel azután a szülő nő nevelőapja figyelt fel a vérben úszó udvarra. Riasztotta a rendőröket, akik a mentősöknek szóltak, de már nem lehetett segíteni a csecsemőn.

Halott csecsemő
Tíz hónapja elásott csecsemőholttestet emeltek ki a nyomozók egy foktői családi ház melléképületében a földből. A család környezete jelezte a rendőröknek, hogy valami nem stimmel az anyánál. Két terhessége is gyermek nélkül zárult, amit meglehetősen különösnek véltek a rokonok. A nyomozás során azután kiderült, hogy a második esetben spontán vetélés történt. Az asszony és a férfi is elismerték a kihallgatásuk során, hogy az első, a 2005 márciusában halva született csecsemőt a melléképület földjében hantolta el az apa.

Trükkös öngyilkosság
Különös módját választotta az öngyilkosságnak egy 52 éves férfi Solton. Satuba helyezett egy vadászpuskalőszert, majd a satu elé hajolt, miközben az egyik kezében egy szögszerű fémeszközt, a másikban pedig kalapácsot tartott. A gyutacsra tett „szöget” megütötte a kalapáccsal, mire a golyó a mellkasába repült. A férfi azonnal életét vesztette.

 

Lebuktatta a grafika
Fantomképe alapján találták meg a rendőrök azt a rablót, aki Kecskeméten, a Bethlen körúti Pingvin presszóból vitt el közel nyolcvanezer forintot és két mobiltelefont. A támadó egy konyhakéssel követelte a bevételt a presszóban egyedül tartózkodó pultos nőtől. A felszolgálónő a kényszer hatására átadta a kasszában lévő 78 ezer 800 forintot, majd a rabló még két mobiltelefont is elvitt a helyiségből. A bűncselekmény elkövetése után a férfi gyalogosan távozott a Bethlen körúton. Ezt követően készült el a fantomkép, amely alapján nem sokkal később felismerte egy járőr a 37 éves bűnözőt az utcán. Gyorsított eljárásban három évre ítélte a férfit a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!