Közélet

2007.01.19. 10:23

Ferihegyen fogták el a kiskőrösi gyanúsítottat

A Ferihegyi repülőtéren fogták el a határőrök a szemétügyben gyanúsított kiskőrösi Pető Ferencet.

Noszlopy

Repülővel érkezett meg ma reggel, és az országba történő belépésekor „szúrták ki” a határőrök, hogy körözés alatt áll.

- Átadták a rendőröknek, és értesítették kollégáinkat – mondta el a Baon.hu tudósítójának Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kecskemétről azonnal nyomozók indultak Budapestre, hogy átvegyék Petőt.
        
A Ferihegyi „fordulat” mintegy alátámasztani látszik egy országos bulvárlap korábbi értesüléseit. Eszerint Bangkokig menekült Pető Ferenc, a szemétimport egyik fő gyanúsítottja. Egy ismerőse ugyanakkor azt állította, hogy a kiskőrösi vállalkozó hamarosan feladja magát. Ez következhetett be ma reggel a repülőtéren.
        
Pető kecskeméti, gyanúsítottkénti kihallgatását követően döntenek majd arról, hogy őrizetbe veszik és javasolják-e az előzetes letartóztatását. Amennyiben igen, úgy – Halász István kunbajai polgármester „példájából” okulva - feltételezhető, hogy tavaszig rács mögött lesz a vállalkozó. Dönthetnek azonban úgy is a rendőrök, hogy szabadon engedik: ebben az esetben – amennyiben gyanúsított marad – akár szabadlábon is védekezhet.
          
Pető őrizetbe vételére amúgy elegendő okot adhat, hogy nem jelentkezett korábban a nyomozók által megjelölt időpontban kihallgatásra. Annak ellenére, hogy – információink szerint – telefonon beszéltek vele a nyomozók, és akkor megígérte nekik: pontosan megjelenik a megadott időpontban a rendőrségen.

Kapcsolódó cikk:
Kiskőrösi férfit köröznek a szemétügyben - Fotóval!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!