Közélet

2007.01.12. 18:53

Elutasították a miniszter ágyszámjavaslatát

Nem akartak egymás rovására alkudozni tegnap a Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) tagjai. A Békéscsabán megtartott ülésen két napirendben tárgyaltak az elosztható ágyszámokról, és mindkettőben szinte egyhangúlag döntöttek.

Takács Valentina

Az első napirendben elutasították a miniszter ágyszámelosztásra vonatkozó javaslatát. Ebben a kérdésben egyetlen tartozkodó volt, mégpedig Kalocsa képviselője. A második napirendi pontban az a határozat született, hogy a régióban elosztható ágyszámot - 2142 aktív és 1756 krónikus - tárgyalási alapnak sem tartják, ezért javasolják a törvény módosítását.

A RET-ben a Honvédelmi Minisztériumot Grósz Andor professzor, a kecskeméti Repülőkórház főigazgatója képviselte. Az ülésen elmondta: a minisztérium ragaszkodik a kórház 184 ágyához és visszakéri azt.

Lapunk egyébként összehasonlította a régió három megyéjét a lakosságszám, és a tervezett ágyszámok szerint, beleértve a súlyponti kórházakat is. Ebből kiderül, hogy Csográd megye járna a legjobban, Bács-Kiskun pedig a legrosszabbul.

Részletek a szombati Petőfi Népében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!