Közélet

2007.01.20. 13:40

Elfogyott a Volán dolgozók türelme

Címkék#sztrájk

Január 29-én hajnali 4 és reggel 8 óra között országos sztrájkot hirdettek a Volán társaságok. A Kunság Volán szakszervezetének elnöke elmondta: még nem tudja pontosan, mennyi buszvezető vesz majd részt a munkabeszüntetésen, a felmérés most zajlik.

G. Z.

Asztalos Ferenc hozzátette, egyelőre nem közelít a munkavállalók és a munkáltatók elképzelése az idei bérfejlesztésről. – Érdekképviseletünk a 12 százalékos béremelést tartja elfogadhatónak. Ezzel szemben a helyi munkáltatónk legjobb ajánlata 3-7 százalék. Az ország némely társasága ennél is rosszabbul áll, van ahol a nulla százalékhoz ragaszkodik a vezetőség. Tavaly november óta folyamatosan tárgyalunk a feletteseinkkel, eredménytelenül. A további egyeztetések sikere és kérésünk nyomatékosítása érdekében szervezzük a munkabeszüntetést.
 A szervezők tegnap kiadott közleménye szerint a Volán dolgozók erkölcsi és anyagi elismerése mélyen alatta marad munkájuk tarsadalmi fontosságának és hasznosságának. A megyei menetrend 29-i átrendeződéséről, és az esetleges járatkimaradásokról leghamarabb jövő hét közepén tud tájékoztatni a szakszervezet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!