Közélet

2007.01.07. 15:23

DECEMBER: Gólyabáli tragédia, bilincsben a polgármester, maffiaper

Érezhetően kevesebb bűncselekmény és baleset történt 2006-ban Bács-Kiskun megyében, mint a korábbi években. A Baon.hu archívuma segítségével készült összeállításban a legemlékezetesebb decemberi bűncselekményeket, baleseteket és tűzeseteket idézzük fel.

N.N.M.

Gólyabáli tragédia
Nyomtalanul tűnt el egy bajai főiskolás a gólyabál után. A 20 éves kollégistát napokig keresték, majd búvárok emelték ki  holttestét a Sugovica mélyéről. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. A fiú – aki feltehetően erősen ittas volt – a saját akaratából ment a vízbe.


 

Homokmégyi tragédia
Halálra gázolt két embert egy ittas autós Homokmégyen. Az 52 éves nagymamát és 4 esztendős keceli unokáját a Kossuth és Sport utca kereszteződésében ütötte el az Opel személyautó. A nagymama a helyszínen meghalt, a négyesztendős kisfiút pedig a kecskeméti megyei kórházba vitte a mentő. Sajnos, azonban, már rajta sem lehetett segíteni. Az ittas sofőr szabadlábon védekezhet.



Hatvanmilliós lopás
Hatvanmillió forintot vitt el a tolvaj páncélszekrénnyel együtt egy kecskeméti irodaházból. Az eddigi adatok alapján feltehető, hogy egy ablakon keresztül jutott a betörő az épületbe. Majd felment az emeletre, befeszítette az iroda ajtaját, ahol a lemezszekrényt tartották. Rövid kutatást követően megtalálta a trezort, amit magával vitt.


Bilincsben a polgármester
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a kunbajai polgármestert, a feleségét és két férfit. A bíróság ugyanis egyetértett a letartóztatást kezdeményező kecskeméti ügyészséggel abban, hogy a gyanúsítottak kommunális szemetet importáltak Németországból, illetve elhelyezték azt a tulajdonukban lévő területeken.



Ítélethirdetés a maffiaper ügyében
Ítéletet hirdetett áprilisban a Bács-Kiskun Megyei Bíróság az úgynevezett maffiaperben. Az ügy elsőrendű vádlottja, Radnai László az októberben jogerőssé vált ítélet szerint 12 évet tölt fegyházban. A többi vádlott – a maffiacsoport tagjai – 5-10 évet kaptak, két férfit pedig felmentett a bíróság. A büntetőper minden tárgyalási napján kommandósok őrizték a Bács-Kiskun megyei bíróságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!