Közélet

2007.01.05. 09:07

Csúcsforgalomra számítanak a határállomásokon

Ezen a hétvégén, valamint a jövő hét elején ugrásszerűen növekedhet az ukrajnai, a román és a szerb határszakaszon lévő határátkelőhelyeken, valamint Hegyeshalomnál a forgalom – véli a Határőrség. Ennek oka elsősorban az lehet, hogy a szabadságukat befejező külföldi vendégmunkások visszatérnek Nyugat-Európába.

Noszlopy

Időszakosan még az is előfordulhat a határállomásokon – mondta el a Baon tudósítójának Tímár Zoltán határőr alezredes – hogy a határátkelőhelyeken egy óránál is hosszabb lesz a várakozási idő.

Arra kérjük az útnak indulókat, hogy tájékozódjanak az általuk választott határátkelőhelyeken tapasztalható várakozási időkről – mondta Tímár Zoltán. A tapasztalatok szerint a legforgalmasabbak a záhonyi, az ártándi, a nagylaki, a gyulai, a röszkei, a rábafüzesi és a hegyeshalmi határátkelőhelyek.
Az egy órát meghaladó várakozás esetén Hegyeshalom esetében a fertődi, a kópházi, a rajkai, a soproni határátkelőhelyet javasolják kerülőútnak. A nagylaki határátkelőhely esetében a kiszombori, a battonyai és a méhkeréki határátkelőhelyeket, az ártándi határátkelőhely helyett pedig a nyírábrányi határátkelőhelyet használhatják a magyar utazók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!