Közélet

2007.01.26. 14:00

AZ Európai Parlamentben is napirenden a magyarországi hulladékbotrány

Dr. Becsey Zsolt (EPP-ED, Fidesz) levelet írt a Dél-Alföldön illegálisan lerakott, német eredetű hulladékról az Európai Parlament német néppárti csoportja elnökének, Werner Langennek, továbbá a bajor CSU-képviselőket vezető Markus Ferbernek.

Gy. A.

Levelében említést tett, hogy Magyarországon az utóbbi időben meredeken zuhant az Európai Unió népszerűsége. Ennek egyik oka, hogy Németországból nagy mennyiségű romlott élelmiszert, valamint kommunális hulladékot szállítottak illegálisan Magyarországra, ahol azt ugyancsak illegálisan árulták, illetve tárolták.
Súlyosbítja a helyzetet, hogy hasonló visszaélések német hulladékokkal más új EU-tagállamokban is napvilágra kerültek.
Ez minden bizonnyal súlyos PR- és kommunikációs problémává növi ki magát. Ráadásul éppen a német soros EU-elnökség idején, aminek pedig egyik fő célkitűzése, hogy új életre keltsék az európai Alkotmányt.
Kérem Önt, mint európai képviselőt és mint az Európai Parlament német néppárti csoportjának vezetőjét, tegyen meg mindent, ami csak módjában áll, az ilyen visszaélések megakadályozására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!