Közélet

2007.01.18. 16:54

Alacsonyan szálló cserepek

Magunk és mások biztonsága érdekében nagy szélben zárjuk be az ablakokat és a spalettákat. Minden repülőképes tárgyat hozzunk be az erkélyről és a teraszról.

-emma-

Az autójukat féltők ne parkoljanak fa alá, illetve közelébe, a garázstulajdonosok álljanak be a kocsival a védett helyükre.

Gyalogosként érdemes a láthatóan romos téglakerítéseket és rossz állapotú cserepes tetejű épületek környékét elkerülni, - a fokozott omlásveszély miatt. Kisgyerekes anyukák figyeljenek a babakocsik lefékezésére, mert az erős széltől elguruló vagy az útra váratlanul kiguruló babakocsi akár nagyobb balesetet is okozhat. 

Csütörtöki melegfront

A délutáni órákban is érvényesül még a melegfronti hatás, mely az arra érzékenyeknél fejfájást, figyelemzavart, fáradtságérzetet okozhat. Az este közeledtével az erősödő szél okoz további kellemetlenséget, az autóval és gyalogosan közlekedők is számoljanak váratlan, erős széllökésekkel, ilyenkor az autót vezetők is figyelmetlenebbek, reakcióidejük lassul. . 

Egy hete hazaküldték a gyerekeket

A múlt pénteki, mostanihoz hasonló nagy erejű szél és vihar idején a kiskunfélegyházi iskolásokat a polgármester utasítására biztonsági okokból már a tanítás vége előtt hazaküldték. Több délutáni iskolai program is elmaradt, - ennek többnyire csak a diákok örültek. A múlt heti heves szél következtében egyébként a tűzoltókat több mint 20 alkalommal riasztották a károk vagy balesetek miatt a megyében.

Kapcsolódó cikk:
A szél erős lesz - de pánikra semmi ok
Jön a vihar, megy a pénz...
Egy héttel ezelőtt történt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!