Közélet

2006.12.11. 13:23

Zsaruk pakolták ki a tanyát

Rangos, pontosabban ranggal rendelkező rakodómunkásokra tett szert egy bajai férfi. Amit ő apránként összehordott, a rendőrök egy nap alatt telepítették át raktárukba.

K. T.

Ötmillió forintot meghaladó értékűnek gondolják a rendőrök azokat a lefoglalt tárgyakat, amelyekből akár egy kisebb barkácsüzlet is nyílhatna. A 320 tételből álló garnitúrát egy tanyáról nyolc óra alatt három fuvarral szállították a kapitányságra. Most azt kutatják, hogy eredetileg kinek a tulajdonában voltak a különféle tárgyak.

Csütörtökre virradóra a járőrök az Ősz utcában igazoltattak egy férfit, akit a bokorból kellett előcsalogatni. Volt nála kerékpár, alumínium létra, hosszabbító, erővágó. Elmondta, hogy a biciklit egy vendéglátóhely elől, a többit pedig egy építkezésről lopta. Kihallgatásakor kezdetben tagadta, hogy köze lenne más, hasonló ügyekhez. A forrónyomosok azonban felderítették valódi lakóhelyét, erre négy esetet elismert.

Az alvégi tanyán, ahol a 36 éves férfi él, építkezésekhez szükséges gépeket, eszközöket, kerti szerszámokat, beépítésre váró felszereléseket találtak. Egyes cikkekből kereskedelmi mennyiségre bukkantak, hiszen 15 akkus fúrót és 30 flexet kevesen tartanak otthon. Az sem általános, hogy szakemberek által használt speciális felszerelések, eszközök, gépek pihennek egy házban. Információnk szerint csaknem napra pontosan két éve ugyanerről a tanyáról a most őrizetbe vett illetőtől hasonló rakományt gyűjtöttek be.

- Újra nyomozunk azokban az ügyekben, amelyekben ilyen tárgyak, felszerelések eltűnését jelentették be a sértettek az elmúlt egy évben. Számuk több tucatra tehető. Elképzelhető, hogy olyan eszközöket is begyűjtöttünk, melyek ellopását nem jelezték a tulajdonosok. Ők is jelentkezhetnek nálunk hétfőtől - számolt be a teendőkről Pokker Zoltán, a nyomozó alosztály vezetője.

K. T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!