Közélet

2006.12.07. 08:09

Vittek volna mindent, ehelyett őket vitték

Egy kiskőrösi tanyába szerettek volna betörni és onnan minden értéket jól elhurcolni a zsiványok szerda éjjel. Ám ehhez a riasztónak és a kiérkező rendőröknek is volt egy-két szava. A részletek rendőrségi híreinkből kiderülnek.

-

Szerdán 21 óra 05 perckor egy 21 éves kiskunhalasi férfi személygépkocsijával a megengedett sebességet feltehetően túllépve, ittasan közlekedett Kiskunhalason. Az egyenes útszakaszon a járműve kormányát balra rántotta, amitől az úttest baloldali szélére sodródott, majd a kiemelt szegélynek ütközve felborult. A baleset során a férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést, míg utasa egy 33 éves helyi lakos férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A gépkocsiban körülbelül 600 000. forint becsült kár keletkezett. A gépkocsi vezetője  ellen súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.
 
Ismeretlen tettes december 02 és 06 között egy 61 éves német állampolgár Tiszakécske, Kerekdombi tanyája hálószobai szekrényéből eltulajdonított 14.000 Eurót, körülbelül 3.570.000 forint értékben. 
 
Szerdán 11.00 és 12.00 óra között egy helyi bank pultjából eltulajdonította valaki egy 40 éves kecskeméti nő a mobiltelefonját, bőr pénztárcáját 7.000 forint készpénzzel, személyi irataival, valamint 4 darab bankkártyával együtt. Az eltulajdonított bankkártyákról 100.000, illetve 91.000 forint készpénzt vett fel az ismeretlen elkövető. A bűncselekménnyel okozott kár 214 000. forint.
 
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy mélykúti Kft. képviselőjének feljelentése alapján sikkasztás megalapozott gyanúja miatt, egy pusztaszeri férfi ellen, aki az általa üzemeltetett mélykúti szárító üzembe 2005. októberében a feljelentő által leszállított 230.542 kg fűszerpaprikával elszámolni nem tud és annak ellenértékét 18 619 200 forintot sem fizette ki. 
 
Szerdán éjjel egy német állampolgár tulajdonát képező kiskőrösi tanyába megkísérelt betörni valaki, a betöréskor a házban lévő riasztó megszólalt, egyben riasztást adott egy kaskantyúi lakosnak, akire a ház felügyeletét rábízták. A szemtanúk az elkövetés helyszíne közelében egy fehér színű személygépkocsit láttak. A bevezetett rendőri intézkedés során elfogtak egy 21 éves valamint egy 27 éves kiskőrösi férfi, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. A riasztó jelzésére értéket eltulajdonítani nem tudtak. A bűncselekménnyel veszélyeztetett érték 1.500.000 Ft. Rongálással körülbelül 1.000 forint kár keletkezett.
 
November 06-a és a tegnapi nap között a DÉMÁSZ Rt. tulajdonát képező, Kiskunfélegyházán egy Tsz. területén található trafóból 250 liter speciális hűtőolajat eltulajdonított valaki. A lopással okozott kár 225 000 forint,a rongálással okozott kár 400 000 forint.
 
Tiltott kéjelgés szabálysértésének elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vettek kollegáink egy 18 éves kecskeméti nőt.
 
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság korábban kábítószerrel  való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozás során őrizetbe vett egy 24 éves kiskunhalasi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2006. őszétől kezdődően tevékenyen részt vett egy magyar és egy szerb állampolgártól vásárolt kábítószer kimérésében és csomagolásában. A kimért kábítószer egy részéből további személyeknek értékesített. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!