Közélet

2006.12.22. 08:07

Már megint nyugdíjas áldozatok

Álrendőr, hamis közüzemi díjbeszedő szerzett több százezezer forintot gyanútlan nyugdíjas hölgyektől. Azt hitték, nincs rosszabb a gázáremelésnél. De van. Csak a csalók ellen legalább lehet védekezni!

-

Egy 19 éves kevermesi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki csütörtök délelőtt kecskeméti kollégiumi szobájából eltulajdonította 300 000 forint értékű hordozható számítógépét. A tettest elfogták, a kár megtérült.
 
Szerdán délben ismeretlen tettes egy 76 éves kalocsai nő lakásán magát rendőrnek kiadva megjelent és azt állította, hogy a posta hamis pénzt hozott, ezt jött ellenőrizni. Az álrendőr azt mondta a hölgynek, hogy az összes pénze "hamis" ezért azt "további vizsgálatra" magával vitte, így 310 000 forint kárt okozott.
 
Egy 73 éves keceli nő feljelentése alapján nyomoznak ismeretlen tettes ellen, aki csütörötk délután a nő lakásán magát és társát közüzemi cég megbízottjaként adta ki. A sértett figyelmét elterelve egyikük a nyitott lakásban kutatást végzett és az ott talált 400 000 forint készpénzt eltulajdonította.
 
Szerdára virradóra egy kiskunfélegyházi Kft használatában lévő raktárból 300-400 kg rézvezetéket tulajdonított el valaki. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 600 000 forint, a rongálással okozott kár kb. 10 000 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!