Közélet

2006.12.11. 16:24

Fél mázsa pénzt gyűjtöttek a lakiteleki iskolások

Ötven kiló pénz sokat nyom. Főleg, ha apró! Ennyit gyűjtöttek össze egy- és két forintosokból a lakiteleki általános iskolások néhány hónap alatt. A pénzt jótékonysági célra ajánlották fel.

Szentirmay Tamás

Az UNICEF ez év tavaszán hirdetett jótékonysági akciót, rászoruló gyermekek javára. Egy- és két forintos érméket lehetett gyűjteni. A lakiteleki általános iskola tizennyolc osztálya igazából csak szeptemberben fogott hozzá, hogy segíti az akciót. A diákönkormányzat megszervezte, aztán gyűltek a forintok. Volt olyan osztály, ahol egy dobozba, máshol faládikóba, míg egy harmadik helyen nejlon zacskóba rakosgatták nap mint nap.

Az összegyűjtött forintokat Tombácz Antalné igazgatóhelyettes segítségével három nyolcadikos lány: Varga Réka, Zádori Ivett és Suller Dóra csomagolta be. Nem darab számra, hanem kilóra mérték a pénzt. Egy zacskóba két kilót kellett betenni.

Egyet azért megszámoltak, 1150 forint volt benne egy- és két forintosokból.
Az iskola huszonöt zacskót tudott megtölteni. Ez pedig pontosan fél mázsa. Az összeget a postán keresztül december 31-ig kell elküldeni az ENSZ Gyermekalap Magyar Nemzeti Bizottságához. Az összeg fele külföldre megy, míg a másik feléből magyar rászorult gyerekeket fognak támogatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!