Közélet

2006.12.05. 15:57

Ellenőrzések a hipermarketekben

Nyitott szemmel járják a megyei állategészségügyi és élelmiszer ellenőrző állomás munkatársai a bevásárlóközpontokat. Az elmúlt három hétben kiemelt akciókat tartottak.

Takács Valentina

Több helyen találtak olyan élelmiszert, aminek lejárt a minőségmegőrzési ideje, de olyan is akadt, amelyiken fel sem tüntették, hogy meddig fogyasztható. Az sem volt ritka, hogy sérült volt a termék csomagolása. Az ilyen problémák miatt az árut ki kellett vonni a forgalomból.

A kiemelt ellenőrzéseket január 7-ig biztosan folytatják, és nagyon odafigyelnek majd azokra a termékekre, amit nem sikerül az ünnepekig eladni.

Az állategészségügyesek idén egyébként összesen 34 millió forint minőségvédelmi bírságot szabtak ki. Csak az év első kilenc hónapjában 1293 mintát vettek, ebből 225 esetben voltak hibák. Az egészségünket a mikrobiológiai problémák veszélyeztetik a legjobban, ám jó hír, hogy ezek fordultak elő legritkábban.

Részletek a szerdai Petőfi Népében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!