Közélet

2006.11.26. 09:12

Színházteremben dübörgött a zene Tiszakécskén

Első alkalommal rendeznek rock estet Tiszakécskén. A Tisza-parti kisvárosban szombaton délután fél ötkor kezdődő műsorral a legendás kécskei Flamingó zenekarra emlékeztek.

Szentirmay Tamás

Az igazi rock hangulatról a kecskeméti Hangover, a tiszakécskei Pegazus, valamint a szintén helybéli Attila Street gondoskodott. Sajnálatos módon a zalaegerszegi Garage együttes az utolsó pillanatban lemondta a fellépést.

Már délelőtt elkezdődött a művelődési központ színháztermébe a sürgés-forgás. A technikusok és az együttesek tagjai azon voltak, hogy időre beszereljenek. Ez azonban nem sikerült. Másfél órával később kezdődött el a koncert, de ez senkit sem zavart. A Hangover nyitotta meg a sort, őket követte a Pegazus, majd pedig az Attila Street. Ez utóbbi együttes különlegessége, hogy valamennyien az Attila utcában laknak. Innen származik az elnevezésük is. A fiatal csapat több tagjának is a szülei játszottak a Flamingóban. A hetvenes években az együttes nagyon felkapott volt, nem csak Tiszakécskén, de a környező településeken is. Sajnálatos módon többen már nem élnek közülük. Ezért is gondolták azt az utódok, hogy megemlékeznek róluk.

Az este 11 óráig tartó koncerten néhány szám erejéig közreműködött még a szintén helyi Reflex együttes. A nézők között megfogalmazódott az, hogy fel kellene eleveníteni a régi időket, ha már két fiatal együttese is van a városnak, akik többször adhatnának koncertet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!