Közélet

2006.11.09. 16:00

Pénztárcalopás, orrbaverés, félmilliós zsákmány - csak játszásiból

Jászberényi ügyészségi fogalmazó, dr. Pál Andrea nyerte meg a területi perbeszédversenyt Kecskeméten, ahol igen életszerű bűnügyben képviselték a vádat.

Noszlopy

A második és harmadik helyezettek azonos pontszámot értek el, így a szolnoki dr. Koncsek Veronika és a nyíregyházi Gazsó Róland egyaránt „dobogósak” lettek. Negyedik helyen a házigazda Kecskeméti Városi Ügyészség fogalmazója, dr. Soós Mihály végzett.

Néhány hete minden megyében megrendezték Magyarországon az ügyészségi fogalmazók perbeszédversenyét, majd a győztesek – néhány megyéből az első két helyezett – a területi versenyekre jutottak. Kecskeméten ma (csütörtök) délelőtt nyolc megye legígéretesebb „ügyészutánpótlása”, tíz fogalmazó mérte össze tudását egy képzeletbeli bíróság előtt.
         
A feladat szerint a vádat a következő fiktív, de sajnos nagyon is életszerű bűnügyben képviselték. Pénztárcát lopott egy férfi egy gödöllői bútorbolt figyelmetlen vásárlója mellől. Majd kiszaladt a zsákmánnyal, beült a barátja kocsijába, miközben a meglopott ember a kocsi ajtókilincsébe kapaszkodva próbálta meg visszatartani őket. A sofőr orrba verte a sértettet, és a két bűnöző a kocsival elmenekült. Az erszényben lévő félmillión megosztoztak, végül egy játékteremben elszórakozták az összeget. A kár nem térült meg.
          
- A verseny célja, hogy a fogalmazók szakmai felkészülése, megjelenése, a bíróságok előtti „kiállása” tökéletesebb legyen – mondta el tudósítónknak a házigazda, dr. Kopasz Zsolt kecskeméti vezetőügyész. A regionális verseny győztese jut az országos döntőbe, amit még ebben az évben, a Kriminál-Expon rendeznek meg az ügyészségi fogalmazók számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!