Közélet

2006.11.14. 17:29

Mit lehet tudni az adóhivatal fekete listájára került csengődi cégről?

Mint azt már megírtuk, több száz milliós tartozást halmozott fel egy csengődi cég. Ám - egyelőre - úgy tűnik, ez az egyetlen konkrétum az ügyben.

-

Az ICOM FABRIK Italcsomagoló Feldolgozó Kft  238 millió 774 ezer forinttal tartozik az államkasszának. Ekkora adóhiányt állapított meg az adóhivatal. A büntetés és egyéb jogkövetkezmények összege 167 millió 329  ezer forint.

Ez az információ az APEH az internetes honlapján olvasható. A hivatal ott teszi közzé negyedévente azoknak a listáját, akik jelentős adóval tartoznak. Magánszemélyek esetében azok neve kerül ki a világhálóra akik 10 millió, más adózók (cégek) esetében 100 millió forintot maghaladó adóhiányt állapítottak meg.

Kérdés persze, hogy be tudják-e hajtani ezt az összeget a társaság tulajdonosain. Információink a Kft, amelynek a telephelye a Bucka 52. (tanya) alatt van, a  helyi - csengődi - adóosztályon nem jelentkezett be, s telephely engedélyt sem kértek ilyen névvel. Idén szeptember 19-én volt egy cégbírósági változás, többet nem tudunk a vállalkozásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!