Közélet

2006.11.17. 11:22

Hittel, szívvel, lélekkel

A református egyház liturgiájában mindössze kétszer szerepel térdeplés: amikor lelkészt, és amikor püspököt szentelnek. Tegnap tizenegy lelkész fogadta térdepelve az áldást a kecskeméti református templomban.

R. J.

A dunamelléki egyházkerület csütörtökön és pénteken tartja éves közgyűlését a hírös városban. A résztvevők csütörtökön meghallgatták dr. Szabó István püspök jelentését, elfogadták a jelentéssel kapcsolatos határozatokat, majd meghallgatták az iskolaügyi, missziói, tanulmányi, gazdasági és pénzügyi, valamint spirituális szakelőadói beszámolókat. A közgyűlés mai napján kiváló pedagógusokat is kitüntetnek. Három Bács-Kiskun megyei tanár részesül elismerésben: dr. Kodácsy Jánosné, a Kecskeméti Református Kollégium Internátusának igazgatója, Hámori Zoltánné, a református általános iskola tanítója és Osváth Emese Márta, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium tanára. Szintén kitüntetést vehet át Asztalos Gáborné, a Lónyay Utcai Református Gimnázium tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!